Kompa slingriga zoodles, alltså nudelsvarvad zucchini, och krispiga groddar med krämig avokado i en smakfull ”bowl” – en skål med läckert innehåll. Addera krispigt stekt tofu som fått marinera i lönnsirap, soja och sesamolja. Och så en smakrik dressing till det! Recept från Buffé nr 6, 2016.

Så här gör du

4 portioner.
Dressing: Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
Sallad: Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor. Eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel.
Strimla romansalladen. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i små tärningar. Skär tofun i cm-stora tärningar.
Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och chiliflakes.
Stek tofun i olja i en stekpanna på hög värme tills den får färg och är krispig.

Häll över sojasåsen och låt koka in.
Blanda Tofu, zucchini, romansallad, salladslök, avokado, koriander, böngroddar och flingsalt i en skål.Servera genast med jordnötsdressingen. Strö över sesamfrön.

Jordnötsdressing
1 dl osötat jordnötssmör
2 msk tamarisoja
2 msk färskpressad limejuice
2 msk rapsolja
1/2 msk finriven ingefära
2 msk palmsocker eller Brun Farin
1 dl vatten

Sallad
600 g zucchini
150 g romansallad
4 salladslökar
2 avokador
1 förp fast tofu (à ca 270 g)
1 msk lönnsirap
2 msk japansk soja
1/2 msk sesamolja
1 tsk chiliflakes
2 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
1 dl hackad koriander
180 g böngroddar
1 msk rostade sesamfrön

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Länk till receptet på ICA
zoodles-med-het-tofu-och-jordnotsdressing-720657-l